Η βασίλισσα Μίρεν ξανά στο θρόνο της!





Με μια ξεχωριστή επίδοση από την μεγάλη Έλεν Μίρεν απονεμήθηκαν τα βραβεία Τόνι (τα θεατρικά Όσκαρ της Αμερικής) χτες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.


Η dame Μίρεν κέρδισε χτες το Τόνι γυναικείας ερμηνείας για την ερμηνεία της στο έργο The Audience. Στην παράσταση η Μίρεν ερμηνεύει την βασίλισσα Ελισάβετ Β΄.  Το έργο, το οποίο υπογράφει ο συγγραφέας Πήτερ Μόργκαν περιγράφει τις συναντήσεις (ακροάσεις) της βασίλισσας με τους πρωθυπουργούς του Ην. Βασιλείου απο το 1952 που ανέλαβε μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2006 η σπουδαία ηθοποιός είχε κερδίσει ως Ελισάβετ Β΄ (για την ταινία του Φρίαρς, Η Βασίλισσα, το σενάριο της οποίας υπογράφει και εδώ ο Πήτερ Μόργκαν) Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ! Την ίδια χρονιά ερμηνεύοντας την Ελισάβετ Α΄ (στην μίνι σειρά εποχής Elizabeth I) η Μίρεν είχε διακριθεί στις Χρυσές Σφαίρες και στα ΕΜΜΥ της χρονιάς κερδίζοντας και τα δύο βραβεία στις αντίστοιχες κατηγορίες!

Η Μίρεν έχοντας κερδίσει τα βραβεία Όσκαρ, ΕΜΜΥ και Τόνι έχει διακριθεί στις ΗΠΑ για την ερμηνευτική απόδοση της σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο, κάτι που αποτελεί από μόνο του ξεχωριστό γεγονός. Της λείπει μόνο το Γκράμι για να μπει σε μια ειδική λίστα καλλιτεχνών (όπως η Όντρει Χεπμπορν, ο Τζον Γκίλγκουντ, η Ρίτα Μορένο, κ.α.) που έχουν πάρει όλα τα βραβεία της αμερικανικής show biz.

Αλλά αυτό φαντάζομαι θα είναι εύκολο για την Μίρεν. Αρκεί να παρουσιάζει ένα αλμπουμ ερμηνεύοντας την βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ