ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ - Α ΑΝΔΡΙΚΟΣ

Σήμερα η σειρά των ανδρών. Α ανδρικός ρόλος και ίσως μια πρώτης τάξεως έκπληξη να γίνει εδώ...


ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ - ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Η Ακαδημία είχε κέφια όταν πρότεινε τον Ντι Κάπριο ως Ντάνι Αρτσερ και όχι ως Μπίλι Κόστογκαν (Πληροφοριοδότης). Οι ηθοποιοί δηλαδή έκριναν ότι εδώ ο Ντι Κάπριο ήταν καλύτερος γιατί τα Σωματεία προτείνουν και μετά όλοι μαζί (και οι 6000) ψηφίζουν. Ο Ντι Κάπριο δήλωσε ότι μετά τον Τιτανικό ήθελε να σταματήσει να ασχολήται με το σινεμά και το σταριλίκι που του χάρισε γιατί δεν κέρδισε υποψηφιότητα τότε. Δηλαδή τώρα αισθάνεται χαρούμενος που δεν προτάθηκε για τον καλύτερο ρόλο του και βρίσκεται στην τελετή με ένα υλικό όχι τόσο καλό όσο αυτό του Πληροφοριοδότη? Εν πάσει περιπτώσει όταν ακούτε τέτοιες σαχλαμάρες μην τις πιστεύετε πολύ απλά γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το ίδιο μικρόβιο. Θες να συνεχίσεις να υπάρχεις μέσα από αυτή την δουλειά... Και ο Λιο το ξέρει καλά και παίζει ανάλογα το παιχνίδι. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο Αρτσερ του Ντι Καπριο (η 3η υποψηφιότητα του μετά τον large Χάουαρντ Χιουζ του Ιπτάμενου Κροίσου και το ιδιαίτερο παιδί Αρνι Γκρειπ στο "Τι βασανίζει τον Γκιλμπερτ Γκρειπ?") και μπορεί να πάει για το θάυμα μπορεί και όχι (και αυτό το όχι είναι πιο πιθανό)

ΡΑΙΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ - ΧΑΦ ΝΕΛΣΟΝ

Παιδιά αν η ταινία αυτή βγει στα σινεμά τρέχτε επειγόντως να την δειτε. Ένα υπέροχο κοινωνικό και πολιτικό μανιφέστο με μια προσωπική ιστορία ενδάμεσα, αυτή του καθηγητή και γυμναστή σε ένα λύκειο με εξάρτηση στα ναρκωτικά και μια μαθήτρια του που ανακαλύπτει το μυστικό του καθηγητή και αναπτύσει έναν πόλύ όμορφο φιλικό δεσμό με τον δάσκαλο της. Ο Γκοσλινγκ είναι αφοπλιστικά υπέροχος και χαίρομαι πολύ που η Ακαδημία φέτος τόλμησε να περάσει και τέτοιες ταινίες στην λίστα της. Από το Σαντανς σε διάφορα φεστιβάλ του κόσμου και μετά στα Όσκαρ. Μια διαδρομή που πλέον μας τροφοδοτεί με σινεμά γεμάτο φρεσκάδα και ορμή για ζωή. Πάρολα αυτά εδώ είναι Όσκαρ μεγάλε Γκοσλινγκ και όχι Σαντανς ή Spirit awards άρα πιάσε στασίδι δίπλα στον Μπραντ, την Αντζελίνα, τον Λιο και τα άλλα γκλαμ παιδιά, χειροκρότησε, πάρε και κανένα αυτόγράφο (για την ανηψιά σου βρε) και enjoy the show and nothing else!


ΠΗΤΕΡ Ο ΤΟΥΛ - ΒΕΝΟΥΣ

Ρόλος ζωής για το υπέργηρο Ιρλανδό ηθοποιό. 7 φορές έφτασε στην πηγή αλλά η Ακαδημία τον έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Ρόλους σπουδαίους σε ταινίες όπως Λόρενς της Αραβίας, Μπέκετ, Λιοντάρι του χειμώνα, Αντίο Κε Τσίπς, κ.α. Εδώ για 8η φορά υπό την σκηνοθετική έπιβλεψη (γιατί ο Ο Τουλ δεν χρειάζεται οδηγίες νομίζω) του Ροτζερ Μιτσελ και σε σενάριο Χανιφ Κιουρείσι παίζει τον Μωρίς, έναν υπερήλικα ηθοποιό - απόμαχο της ζωής που όμως δεν χάνει το κουράγιο για να φλερτάρει, να ερωτευτεί, να ζήσει την μαγεία μαζί με μια πιτσιρίκα (την Λέσλι Γουιτακερ) η οποία με το πες πες τελικά υποκύπτει στην ... οποια γοητεία του παππού Ο Τουλ. Ρόλος ζωής για τον Ο Τουλ όπως έλεγα γιατί δεν διστάξε ποτέ να κάνει τον μανδύα του σταρ σκουπίδι μέσα από μια έντονη μποέμ ζωή. Ισορροπεί μεταξύ του ένδοξου τότε και του παρηκμασμένου τώρα. Τον ψηφίζω γιατί σε αντίθεση με τον πολύ κόσμο δεν μου άρεσε ο Φορεστ Γουιτακερ και ο Ο Τουλ απέδειξε ότι είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Ήταν το 2003 όταν φώναξε ότι δεν γουστάρει μνημόσυνα και τιμητικά Όσκαρ αφού είναι ενεργός ηθοποιός και έτοιμος πάντα για την μεγάλη τιμή. Είχε δίκιο, κέρδισε την υποψηφιότητα και τώρα ετοιμάζεται να επαναλάβει τον άθλο του Πολ Νιούμαν. Μαγκιά του!


ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ - ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Η 2η υποψηφιότητα του Σμιθ μέσα σε 5 χρόνια. Το 2002 ήταν για τον (Μωχαμετ) Αλί ενώ τώρα για τον Κρις Γκαρντνερ, έναν άνεργο, άστεγο, άτυχο πατέρα ενός πιτσιρικά που τελικά παλεύει και τα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να καταξιωθεί από το πουθενά. Ρόλος Νίκου Ξανθόπουλου με έναν Βασιλάκη Καίλα για συνοδό στις δύσκολες στιγμές που αδειάζετε τα χαρτομάντηλα από την τσέπη. Συμπαθής ο Σμιθ αλλά τίποτα παραπάνω. Υπήρχαν και καλύτεροι για να πλαισιώσουν την κατηγορία αλλά ας μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Κι αυτός μια χαρά θα απολάυσει το σώου, θα χειροκροτήσει, θα δοκιμάσει τους κεφτεδες της δεξίωσης σε σχήμα Όσκαρ και την επόμενη πρωί θα πάρει το πηλοφόρι και θα βγει στην βιοπάλη για το παντεσπάνι του.

ΦΟΡΕΣΤ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Το φαβορί σχεδόν για όλους. Ο αιμοδιψής δικτάτορας Ιντι Αμιν Νταντά της Ουγκάντα. Τώρα να την πω την αμαρτία μου η λευκή μαιμού του Αμιν, ο Σκοτσέζος νεαρός γιατρός Νίκολας Γκάριγκαν, που τον ερμηνεύει καταπληκτικά ο Τζείμς Μακ Αβοϊ, μου άρεσε περισσότερο. Έχω δει τον Γουίτακερ σε καλύτερες στιγμές του χωρις καν να σκεφτεί κανείς ότι αξίζει βραβείο. Δεν λέω καλός, με ενδιαφέρον, κινείται μεταξύ μεγαλομανίας και σχιζοφρένεια Νέρωνα και αθώοτητα και ανευθυνότητα μικρού παιδιού αλλά δεν με έπεισε, τι να κάνω? Επειδή κάνει τον Νταντά? So what? Πάντως έχει μαζέψει μια οκά βραβεία. Σφαίρα, Bafta, Σωματείου Ηθοποιών και δεν τελειώνει η λίστα μέχρι αύριο. Ας δώσει το Όσκαρ στον Ο τουλ όμως και δεν πειράζει θα το πάρει σε 5 χρόνια αν καταφέρει να ερμηνεύσει τον Πολ Ποτ! η αξία του είναι δεδομένη.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

1. ΠΗΤΕΡ Ο ΤΟΥΛ (ρισκάρω έτσι για αλλαγή)
2. ΦΟΡΕΣΤ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ
3. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ
4. ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ
5. ΡΑΙΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ

Λίγο ακόμα και τελειώνω με τις προβλέψεις μου. Σε 72 ώρες έτσι κι αλλιώς θα καταλήξουν στον κουβά!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ouaou!xaramizesai edw!! sto xei pei kaneis?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ