Η Φανέλα με το Νο 9 - Ένα γυρίσμα στη Ν. Φιλαδέλφεια



Ένας τρελαμένος Αεκτζης πόσταρε στο YouTube ένα πολύ καλό βίντεο με όλες τις σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας "Η Φανέλα με το νούμερο 9" στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για τους νεότερους το γήπεδο αυτό είναι μια ιστορία στο βάθος του χρόνου αφού ο γήπεδο γκεμίστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια με σκοπό η τότε δίοικηση της ΑΕΚ να χτίσει ένα πιο μοντέρνο και πιο προσοδοφόρο χώρο για το σωματείο και την ομάδα. Φυσικά η ιστορίά μέχρι στιγμής θέλει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αλλού όμως αυτό είναι μια περίπτωση που ενδιαφέρει σίγουρα τους φίλους της ιστορικής Ένωσης.

Το 1987 ο Παντελής Βούλγαρης παίρνει την απόφαση να κάνει μια ταινία βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα. Το βιβλίο έχει τίτλο "Η Φανέλα με το Νο 9" και περιγράφει την περιπλάνηση ενός νεαρού στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την φιλοδοξία να απολαύσει την δόξα και το χρήμα που προσφέρεται στον χώρο. Είχαν προηγηθεί τα "Πέτρινα Χρόνια", ταίνια που σάρωσε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1985 και κατάφερε να κεντρίσει την προσοχή του κοινού κάνοντας πολυ καλές εισπράξεις και στο box office.

Τα γυρίσματα της ταινίας είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Αθήνα. Τα γυρίσματα της Θεσσαλονίκης μάλιστα είχαν γίνει και στο γήπεδο του Ευόσμου. Προσωπικά είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα μικρό γύρισμα που είχε γίνει στην πλ. Αριστοτέλους με τον πρωταγωνιστή Στρ. Τζώρτζογλου και τον Σταμ. Τζελέπη (που είχε ρόλο μεσάζοντα - ατζέντη του Μπιλ Σερέτη, που έπαιζε ο Τζώρτζογλου)

Το γύρισμα της Ν. Φιλαδέλφειας έγινε μια Κυριακή στους κενούς χρόνους ενός ματς (πριν την σέντρα και στο ημίχρονο) που έπαιζε η ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι μάλλον διασκέδασαν με το γύρισμα (ειδικά όταν ο Μπιλ έβαζε και το νικητήριο γκολ) ενώ τα πλάνα έχουν την μορφή ντοκουμέντου αφού ο διευθυντής φωτογραφίας Αλέξης Γρίβας διέσωσε τις αντιδράσεις των φιλάθλων στις κερκίδες την ώρα του αγώνα αλλά στιγμές από πριν και μετά την αναμέτρηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ