ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Χρόνο να έχεις και όρεξη να βλέπεις ταινίες και εκδηλώσεις από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που ανακοίνωσε σήμερα το ετήσιο πρόγραμμα του. Καταρχάς έχουμε ήδη κλείσει ραντεβού στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ (Μάρτιος 2007), για τον VIDEODANCE (Μαϊος 2007) και φυσικά το 10ημερο του Φεστιβάλ το οποίο φέτος είναι 16-27 Νοεμβρίου 2007.

Κατά τα άλλα το Φεστιβάλ έχει αφιερώματα στο ποδοόσφαιρο, στον Φροιντ, στην κοινωνική ευαισθησία σε θέματα βιας, αιμοδοσίας και δωρεά οργάνων, στο σινεμά της Ισλανδίας, Σκανδιαναβίας, Σλοβακίας και σε δημιουργούς όπως Πητερ Γουαιτχεντ, Καρολ Ριντ, Χαγιαο Μιγιαζακι, Γκοντάρ και Αλτμαν.

Σπουδαίο το MAGNUM IN MOTION (φώτο) 19-25/04/2007. Πρόκειται για αφιέρωμα στο διάσημο πρακτορείο σε συνεργασια με το Μουσείο Φωτογραφίας στα πλαίσια της Φωτοσυγκυρίας 2007. Η έκθεση αυτή κάνει την πρεμιέρα της στην Μπερλινάλε σε λίγες μέρες.

Τέλος το Φεστιβάλ επίσης ταξιδεύει στο εξωτερικό, σε πανεπιστήμια και άλλα αντίστοιχα φεστιβάλ παρουσιάζοντας τον θεματικό κύκλο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ: ΣΕ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ. Και φυσικά συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης για το 2007: ΔΗΜΗΤΡΙΑ, ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΦΩΤΟΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΔΕΘ, ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ