ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΑΚΤΣΟΓΛΟΥ

Πρέπει να έχει πέσει περονόσπορος. Δεν εξηγείται αλλιώς. Μέσα στις (αρκετές) πρώτες απώλειες του 2007 για τον κινηματογράφο προσθέστε ένα ακόμα όνομα απο τον χώρο της κριτικής αυτή τη φορά.

Σε ηλικία 52 ετών σήμερα το πρωί έφυγε από ανακοπή καρδιάς ο Θεσσαλονικιός κριτικός κινηματογράφου Μπάμπης Ακτσόγλου. Οι περισσότεροι ίσως να τον έχετε συνδέσει με το Αθηνόραμα, με το οποίο συνεργαζόταν για πολλά χρόνια. Οι παλιότεροι σίγουρα θα τον θυμούνται και μέσα από τα κειμένα του στην φευγάτη δοκιμιακή έκδοση "Οθόνη" αλλά και από τα "Κινηματογραφικά Τετράδια", μια περιοδική κινηματογραφική έκδοση που βγηκε τη δεκαετία του '80 στην Θεσσαλονίκη.

Ο Μπάμπης Ακτσόγλου υπήρξε επίσης συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για πολλά χρόνια, βοηθώντας με τις πολύτιμες γνώσεις και την παρουσία του τις εκδοτικές δραστηριότητες του. Πολλές από τις μονογραφίες και τα λευκώματα του Φεστιβάλ είχαν την δική του φροντισμένη επιμέλεια (τελευταίο παράδειγμα η έκδοση του Βιμ Βέντερς). Πέρα από αυτά είχε γράψει διάφορες μονογραφίες σκηνοθετών (Χίτσκοκ, Κόπολα, Λόουζι) καθώς και μια μελέτη για το γουέστερν.

Δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά σέβομαι και εκτιμώ την δουλειά του και στην τελική αυτό είναι που μετράει. Να αφήνεις το σημάδι σου μέσα από τα πίστευω και τις αλήθειες της ζωής σου. Ο Μπάμπης Ακτσόγλου αγαπούσε το σινεμά και κατέθετε κάθε εβδομάδα αυτή την αγάπη προσπαθωντας να εκμαίευσει από τους αναγνώστες του την απαιτούμενη συζήτηση που αναζητάει μια ταινία πριν ή μετά την προβολή της.

Όσοι θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες

http://www.athinorama.gr/messageboard/default.asp?pid=600004

Σχόλια

Ο χρήστης enteka είπε…
τι φριχτή είδηση...
δεν υπάρχουν λόγια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ